2019-07-22 12:04:23• hírek • Közlemény

Nagygéci zarándoklat – Annyi marad meg belőlünk, amennyit megbecsülünk elődeinkből

Szatmár-Kültelek ebben a gondolatban kötődik Nagygéc-Megmaradás Temploma és Emlékparkja Makovecz Imre által megálmodott Komplexumához.

11 évvel ezelőtt kezdődött Juhász Ferenc, ma a Nagygécért Közhasznú Egyesület elnöke által kezdeményezett és szervezett júliusi találkozósorozat, melynek utóbbi állomásán, július 20-án Szatmár-Kültelek Református Egyházközség mint meghívott, népes küldöttséggel volt jelen. A Komplexum bemuatása, istentisztelet, múzeumlátogatás, kulturális műsor, a "Gulágra hurcolt reformátusok" kiállítás megnyitója után, ebéddel kínálták a résztvevőket a szervezők. Több kormány- és önkormányzat szintű képviselő is megtisztelte jelenlétével az alkalmat.

 

 

A szervezők szeretettel várják továbbra is az idézeteket, gondolatokat beküldő települések és szervezetek képviseleteit akár kiemelt rendezvényekre, akár látogatásra. Az emlékező istentisztelet igei üzenete erősítette hitünket:

 

„De mi nem a meghártálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi hogy életet nyerjünk” (Zsid. 10, 39.)

 

 

A külteleki küldöttség emlékművet koszorúzó üzenete pedig:

"Soli Deo Gloria" - Egyedül Istené a dicsőség múltért, jelenért, jövőért és azért a szép, tartalmas, felemelő napért és együttlétért, amelyben részünk lehetett.

 

Nagy-Kasza Katalin, S.D.G. elnök

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: